Sosyal Medya

Güncel

Rus pilotun ailesi Türkiye’nin tazminatlarını reddetti

Kasım ayında Rus Su-24 uçağının Türk jeti tarafından düşürülmesi sonucu hayatını kaybeden pilot Oleg Peshkov'un kardeşi Govorit Moskva radyosuna yaptığı açıklamada Türkiye'den herhangi bir tazminatı kabul etmeyeceklerini söyledi.



Rusya’da Türkçe yayınlanan Gazetem gazetesinin internet sayfasında yer alan habere göre Kasım 2015’de hayatını kaybeden Rus pilot Oleg PeÅŸkov’un kardeÅŸi Pavel PeÅŸkov, Türkiye’nin her türlü tazminatı reddedeceklerini bildirdi.

Daha önce CumhurbaÅŸkanlığı Basın Sözcüsü Ä°brahim Kalın, Türk hükümetinin Peshkov’un ailesine tazminat ödeme konusunu deÄŸerlendirmeye hazır olduklarını açıklamıştı.
Peshkov’un kardeÅŸi, “Tabi ki hayır, kimse Türkiye’den tazminat talep etmek istemiyor. Bizim aklımızdan hiç böyle bir ÅŸey geçmedi. Teklif etseler bile, kimse kabul etmeyecek. Bu küçük düşürücü, hatta korkunç” diye konuÅŸtu.

Hatırlanacağı üzere CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ve Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin’in telefon görüşmesi ile iliÅŸkilerin yeniden ısınmaya baÅŸlamasına katkıda bulunmak isteyen Kemer Belediye BaÅŸkanı Mustafa Gül de, Rusya’nın Antalya BaÅŸkonsolosluÄŸu’na bir ziyarette bulunarak, Peshkov’un ailesine Kemer’den ev verme kararı aldıklarını iletmiÅŸti. 

DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.